تمام چیزی که در مورد پکیج دیواری باید بدانید در اول سرویس به صورت رایگان مطالعه فرمائید!
امروزه استفاده از پکیج ها در ظرفیتها و اشکال متفاوت مخصوصا پکیج دیواری گسترش یافته است. افزایش تقاضای پکیج دیواری از نیاز به مستقل شدن واحد ها و اشخاص نشات می گیرد. برای انتخابی درست و مطمئن نیاز است تا اطلاعاتی از قبیل قطعات پکیج، روش نصب و نگهداری، تفاوت ها، ابعاد و ظرفیت ها، مزایا و معایب پکیج دیواری بدانیم.
طریقه و مراحل تست و روشن کردن پکیج دیواری
بعد از نصب رادیاتور شوفاژ و دستگاه پکیج دیواری با باز کردن شیر پرکن پکیج تمامی سیستم داخلی دستگاه و شیلنگهای رابط و رادیاتور های آلومینیومی و رادیاتورهای پانلی آبگیری میشوند تا فشار داخل سیستم پکیج و لوله کشی به ۱.۵ بار برسد. سپس باید رادیاتور ها و حوله خشک کن را هواگیری کرد. نصاب محترم باید بعد از آبگیری سیستم، از آببندی بودن اتصالات و شیلنگها مطمئن شود. سرویس کار باید از تمیزبودن سیستم لوله کشی اطمینان حاصل کند و درصورت نیاز شست و شو را انجام دهد، در مناطقی که درجه سختی آب بالاست باید سختی گیرهای مغناطیسی یا سختی گیر پلی فسفات نصب شود.
قطعات رسوب گرفته شامل گارانتی پکیج دیواری نمی شود و هزینه تعویض جداگانه محاسبه میشود.
مزایا و معایب استفاده از پکیج دیواری چیست؟
بهترین انتخاب برای منزل و آپارتمان های کوچک و متراژ زیر بنای پایین
عدم اشغال فضای زیاد یا زیربنا
سوختی پاکیزه در کنار تولید گرمای بالا و صرفه جویی درمصرف انرژی
مستقل در استفاده از آب مصرفی و بهداشتی و تنظیم دمای آب دلخواه از دیگر واحد های آپارتمان
نصب آسان و سریع دستگاه
آب گرم سریع و نامحدود متناسب با سرویسهای بهداشتی دوش و ظرفشوئی
گرمایش مطبوع و یکنواخت
عدم نیاز به ایجاد موتورخانه مرکزی با استفاده از پکیج شوفاژ دیواری
امکان نظارت سیستم در داخل ساختمان با نصب از پکیج شوفاژ دیواری
عدم هزینه شارژ ماهانه موتورخانه و تعمیر و نگهداری با وجود پکیج شوفاژ دیواری
سهولت در نصب ، راه اندازی ، سرویس و نگهداری با بهره گیری از پکیج شوفاژ دیواری
امنیت بالاتر به دلیل وجود سنسورهای ایمنی برای آبگرم مصرفی و گرمایشی و سنسور دود و غیره با استفاده از پکیج شوفاژ دیواری
ابعاد کوچکتر به اندازه یک آبگرمکن دیواری با استفاده از پکیج شوفاژ دیواری
معایب: به علت عدم استفاده از مخزن ذخیره با بازکردن چند عدد شیر آب مصرفی به صورت همزمان ممکن است حجم آب کاهش یابد.
با قطع برق یا بروز اشکال در سیستم پکیج دیواری امکان دسترسی به آب گرم مقدور نیست.
مدل های کوچک و بدون منبع ذخیره، برای مکان هایی با دو یا چند حمام یا سرویس بهداشتی مناسب نیست.
توصیه های کارآمد برای نصب پکیج دیواری:
• برای نصب پکیج دیواری از اتصالات ،لوله ها و شیلنگ های استاندارد استفاده نمایید
- تمام مقررات و ضوابط ایمنی نصب دستگاه های گاز سوز رعایت گردد.
• هر دستگاه پکیج دیواری باید مجهز به شیر گاز مجزا از نوع توپی ربع گرد باشد ، توصیه می شود برای لوله های رفت وبرگشت شوفاژ و آب سرد ورودی از شیر های برنجی مناسب استفاده شود . - برای نصب دستگاه از شابلون نصب ارائه شده توسط شرکت سازنده استفاده نمایید.• بست نگهدارنده یا آویز را طبق شابلون روی دیوار نصب نمایید.• لوله کشی را مطابق شابلون انجام دهید…
- لوله های آب و گاز را با بستهای فلزی مناسب وصل نموده و در مسیر برگشت شوفاژ از یک صافی برنجی استفاده نمایید.
- دودکش را به صورت ثابت و محکم به پکیج دیواری نصب کنید تا در مقابل عوامل فیزیکی آسیب پذیر نباشد و از دودکشهای فلکسیبل به هیچ عنوان استفاده نکنید.
پکیج دیواری چیست؟
پکیج دیواری دستگاهی است که می تواند آب گرم بهداشتی (مصرفی مورد نیاز) مثل آبگرم دوش حمام و سرویس های بهداشتی و آشپزخانه و همچنین آب داغ گرمایش محیط گرمایشی همچون آبگرم رادیاتورشوفاژ، فن کوئل های زمینی و سقفی، سیستم گرمایش از کف را تامین نماید.
بطور کلی میتوان گفت که پکیج دیواری، قابلیت های یک موتورخانه شوفاژ را دارد که به صورت بسته کوچک فشرده (پکیج) درآمده است بطوری که به راحتی در یک کابینت آشپزخانه یا فضای محدود روی دیوار نصب شود.
در گذشته هزینه های گزافی جهت تهیه ، نصب وراه اندازی و استفاده برای موتورخانه ها صرف می شد.
علاوه بر هزینه سوخت، مشکل تهیه و نگهداری آن ها نیز کار خطرناک و بسیار سختی بود.
حال با آمدن پکیج ها می توان تصور کرد تعمیر یک پکیج تا چه اندازه ساده تر از تعمیر یک موتورخانه با حجم بزرگ و پیچیده است.
همچنین در صرف هزینه ها و مصرف انرژی نیز صرفه جویی می شود.
پکیج جایگزینی مناسب
پکیج دیواری دستگاهی است که جایگزین موتورخانه مرکزی شوفاژ میشود.
و آب گرم موردنیاز جهت تامین گرمایش محیط به وسیله رادیاتورها و آب گرم بهداشتی جهت مصارف روزانه از قبیل شستشو، استحمام و… را فراهم می کند.
پکیج علاوه بر تامین گرمایش داخل منزل یا محل تجاری از طریق رادیاتور و فن کوئل یا گرمایش از کف، آب گرم بهداشتی را نیز فورا در اختیار مصرف کننده قرار می دهد.
گفتنی است ترکیب این دستگاه با داکت اسپیلت از طریق یک کویل آب گرم می تواند موجب صرفه جویی در مصرف انرژی، فراهم آوردن گرمایش مطبوع تر و ارزان تر برای مصرف کننده گردد.
پکیج ها فضای کمی را اشغال کرده و دارای بازدهی بالاتری نیز می باشند.
استفاده از پکیج ها استقلال واحد را به همراه دارد و هر واحد باید از پکیج جداگانه بهره ببرد.
این نوع پکیج ها به طور معمول در آشپزخانه ها و بالکن ها بر روی دیوار نصب می گردند.
جهت رعایت ایمنی بهتر است از دودکش دوجداره استفاده شود.
بدین ترتیب هوای موردنیاز دستگاه از محیط بیرونی تامین میشود و فضای داخلی آپارتمان با کمبود اکسیژن مواجه نمیشود.
عملکرد هوشمندانه
پکیج دیواری در تابستان هنگامی شروع به فعالیت می کند که نیاز به آب گرم باشد و با باز کردن شیر آبگرم بهداشتی سنسور فشار فعال شده به طور خودکار روشن شده و آبگرم بهداشتی تولید میکند و پس از بستن شیر آب گرم پکیج خاموش می شود.
این دستورات از طریق برد کنترل الکترونیک پکیج دیواری صادر می شودو مبدل حرارتی صفخه ای ثانویه فورا آب گرم را تولید می نماید.
عملکرد پکیج دیواری در زمستان بدین گونه است که علاوه بر گرم کردن آب مصرفی باید رادیاتورها و مدارهای گرم کننده را نیز گرم نماید.
اگرچه الویت سیستم فوق گرم نمودن آب مصرفی است. وقتی که شیر آب گرم باز می شود، سنسور برقی مدار رادیاتور را تا زمانی که آب گرم مصرفی باز است قطع می کند.
اما این کار موقت بوده و با بسته شدن شیر آب گرم مدار آب گرم رادیاتور وصل می گردد. بدین صورت، همیشه آب گرم به صورت آنی در اختیار مصرف کننده قرار می گیرد.
پکیج شوفاژ دیواری و رفع نیاز های گرمایشی:
سرمایش و گرمایش از دیرباز مورد توجه و تهویه مطبوع همیشه مورد نیاز بشر بوده است. در ساختمان های بزرگ برای تولید گرمای محیط و آبگرم از موتورخانه مرکزی استفاده می شود.
اما گران شدن حامل های انرژی و اینکه نیاز افراد از بعد انرژی با یکدیگر متفاوت بوده ، مهندسان طراح و سازندگان جهت جلوگیری از ضایع شدن حق دیگران برای هر یک از منابع انرژی از جمله آب ، گاز و برق در آپارتمان ها برای هر واحد یک کنتور مجزا در نظر میگیرند.
از طرفی سیستم های گرمایشی و سرمایشی موتورخانه ها ، چیلر و بویلر کم کم در حال برچیده شدن هستند و سیستم های گرمایشی و سرمایشی واحد های مسکونی بصورت مجزا از پکیج شوفاژ دیواری و یونیت های کولر گازی داکت اسپیلت و مینی چیلر استفاده می شود.
چرا پکیج و تعمیرات آن مهم است
با توجه به امکانات پکیج هر روز بر : تعداد خریداران آن افزوده می گردد.
برای آنکه بتوانیم به خوبی از پکیج و شوفاژ دیواری بهره ببریم و در صورت بروز خرابی آن را تعمیر نماییم، می بایست بدانیم که پکیج شوفاز دیواری چگونه کار می کند و مکانیزم آن چیست.
معرفی قطعات، پکیج
۱) برد پکیج
تمامی ورودی (Input) و خروجی های (Output) سیستم از طریق برد یا مغز متفکر پکیج شوفاژ دیواری پردازش و کنترل می شوند. در سیستم آبگرم کن های قدیمی، تنها از یک ترموستات برای پردازش و کنترل استفاده می شد، لیکن در سیستم های مدرن پکیج های دیواری، با توجه به حساسیت و راندمان بالا، از بردهای الکترونیکی استفاده می گردد.
۲) وریستور پکیج
وریستور به عنوان نوعی مقاومت با مصرف کننده به صورت موازی بسته شده و از قطعات در برابر نواسانات و افزایش ولتاژ برق محافظت می کند.
۳) ترمیستور پکیج
ترمیستورها مقاومت هایی حساس به درجه حرارت هستند که در حالت مثبت PTC با افزایش دما مقاومت آن ها افزایش یافته و در حالت منفی NTC کاهش می یابد.
۴) شیر سه راهه یا سه طرف پکیج
که تغییر مسیر جریان آب گرم از مدار آبگرم گرمایش به مدار مصرفی را کنترل می نماید.
۵) پمپ سیرکولاسیون پکیج
جریان آب گرم به گردش در آمده در مدار گرمایش پکیج و لوله کشی طبیعتاً دچار افت فشار میشود. پمپ سیرکولاسیون دقیقا به منظور جبران این افت فشار در سیستم تعبیه شده و با روشن شدن پمپ عمل گردش آب داغ در پکیج شوفاژ دیواری و مدار لوله کشی با سرعت بیشتری انجام می پذیرد.
۶) شیر پر کن پکیج
همان طور که از نام آن نیز بر می آید، از این شیر به منظور کنترل دبی جریان آب سرد ورودی به پکیج استفاده می گردد.
۷) شیر تخلیه پکیج
شیر تخلیه در زمان تعمیرات و سرویس به منظور تخلیه آب از مدار گرمایشی پکیج استفاده می گردد.
۸) سنسور حرارتی پکیج
این سنسور درجه حرارت مبدل و فین های آن را کنترل می کند و در صورتی که دمای لوله ها از حد معینی فراتر رود، دیتاها و گزارشات لازم برای خاموش شدن مشعل را به برد الکترونیکی ارسال میکند.
۹) شیر اطمینان پکیج
شیر اطمینان پکیج های دیواری به دما و فشار حساس بوده و برای ارتقای سطح ایمنی سیستم، در صورت افزایش فشار از حد معین (۳Bar) یا درجه حرارت (فراتر از ۹۹ درجه سانتی گراد)، جریان آب را از مدار خارج می کند. در صورتی که فشار کاری از حد ایده آل آن (حدود ۱Bar) نیز پایین تر باشد اجازه عملکرد را به سیستم نمی دهد.
۱۰) گیج پکیج
با استفاده از گیج دما و فشار، درجه حرارت و فشار کاری سیستم پکیج اندازه گیری شده و نمایش داده می شود.
۱۱) سنسور دود پکیج
کلاهک تعدیل در صورت عدم انجام تهویه مناسب از طریق دودکش (یا ایجاد هرگونه اختلال در خروجی مسیر دود و …) با افزایش درجه حرارت مواجه خواهد شد. با اتصال سنسور دود به این کلاهک تعدیل، در صورت بروز هرگونه افزایش دما، عدم عملکرد ایده آل سیستم شناسایی و گزارش خواهد شد. این سیستم به منظور ارتقای سطح ایمنی سیستم تعبیه شده است.
۱۲) منبع انبساط پکیج
منبع انبساط دیافراگمی دارای فشار ۱Bar بوده و از دو قسمت ازت (یا همان هوا) و جریان آب مدار گرمایش تشکیل شده است.
۱۳) شیر هواگیری پکیج
این شیر روی پمپ سیرکولاسیون نصب شده و قابلیت هواگیری اتوماتیک سیستم را دارد.
۱۴) مبدل اولیه
در پکیج های تک مبدل این مبدل هم وظیفه تولید آبگرم و همزمان تولید آب داغ برای گرمایش رادیاتورها را بر عهده دارد.
۱۵)مبدل ثانویه
این مبدل در پکیج شوفاژ دیواری های دو مبدله نصب میشود و فقط به منظور تولید آبگرم بهداشتی مصرفی استفاده میشود.
خواننده این مقاله هم اکنون با پکیج شوفاژ دیواری بیشتر آشنا شده و قطعات اصلی آن را به خوبی میشناسد اما از آنجا که تعمیرات پکپج شوفاژ دیواری و اموری مثل تعمیر رادیاتور شوفاژ یک کار فنی و تخصصی است در صورت عدم آشنایی به اصول ایمنی ، فنی حتما با متخصصین اول سرویس با شماره ۷۳۰۹۲-۰۲۱ تماس بگیرید.
با گذشت زمان قطعات بوستر پمپ آب خانگی یا صنعتی دچار خرابی و استهلاک می شوند پس نیاز است در بازدیدهای دوره ای قطعات خراب را تعمیر یا تعویض کنید. گروه اول سرویس با سال ها سابقه و تخصص در امر خدمات و ساخت نصب بوستر پمپ آب و کلیه خدمات مربوط به آن و نصب رادیاتور در کنار شماست. جهت کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما تماس بگیرید.
تمام چیزی که در مورد پکیج دیواری باید بدانید در اول سرویس به صورت رایگان مطالعه فرمائید!
امروزه استفاده از پکیج ها در ظرفیتها و اشکال متفاوت مخصوصا پکیج دیواری گسترش یافته است. افزایش تقاضای پکیج دیواری از نیاز به مستقل شدن واحد ها و اشخاص نشات می گیرد. برای انتخابی درست و مطمئن نیاز است تا اطلاعاتی از قبیل قطعات پکیج، روش نصب و نگهداری، تفاوت ها، ابعاد و ظرفیت ها، مزایا و معایب پکیج دیواری بدانیم.
طریقه و مراحل تست و روشن کردن پکیج دیواری
بعد از نصب دستگاه پکیج دیواری با باز کردن شیر پرکن پکیج تمامی سیستم داخلی دستگاه و شیلنگهای رابط و رادیاتور های آلومینیومی و رادیاتورهای پانلی آبگیری میشوند تا فشار داخل سیستم پکیج و لوله کشی به ۱.۵ بار برسد. سپس باید رادیاتور ها و حوله خشک کن را هواگیری کرد. نصاب محترم باید بعد از آبگیری سیستم، از آببندی بودن اتصالات و شیلنگها مطمئن شود. سرویس کار باید از تمیزبودن سیستم لوله کشی اطمینان حاصل کند و درصورت نیاز شست و شو را انجام دهد، در مناطقی که درجه سختی آب بالاست باید سختی گیرهای مغناطیسی یا سختی گیر پلی فسفات نصب شود.
قطعات رسوب گرفته شامل گارانتی پکیج دیواری نمی شود و هزینه تعویض جداگانه محاسبه میشود.
مزایا و معایب استفاده از پکیج دیواری چیست؟
بهترین انتخاب برای منزل و آپارتمان های کوچک و متراژ زیر بنای پایین
عدم اشغال فضای زیاد یا زیربنا
سوختی پاکیزه در کنار تولید گرمای بالا و صرفه جویی درمصرف انرژی
مستقل در استفاده از آب مصرفی و بهداشتی و تنظیم دمای آب دلخواه از دیگر واحد های آپارتمان
نصب آسان و سریع دستگاه
آب گرم سریع و نامحدود متناسب با سرویسهای بهداشتی دوش و ظرفشوئی
گرمایش مطبوع و یکنواخت
عدم نیاز به ایجاد موتورخانه مرکزی با استفاده از پکیج شوفاژ دیواری
امکان نظارت سیستم در داخل ساختمان با نصب از پکیج شوفاژ دیواری
عدم هزینه شارژ ماهانه موتورخانه و تعمیر و نگهداری با وجود پکیج شوفاژ دیواری
سهولت در نصب ، راه اندازی ، سرویس و نگهداری با بهره گیری از پکیج شوفاژ دیواری
امنیت بالاتر به دلیل وجود سنسورهای ایمنی برای آبگرم مصرفی و گرمایشی و سنسور دود و غیره با استفاده از پکیج شوفاژ دیواری
ابعاد کوچکتر به اندازه یک آبگرمکن دیواری با استفاده از پکیج شوفاژ دیواری
معایب: به علت عدم استفاده از مخزن ذخیره با بازکردن چند عدد شیر آب مصرفی به صورت همزمان ممکن است حجم آب کاهش یابد.
با قطع برق یا بروز اشکال در سیستم پکیج دیواری امکان دسترسی به آب گرم مقدور نیست.
مدل های کوچک و بدون منبع ذخیره، برای مکان هایی با دو یا چند حمام یا سرویس بهداشتی مناسب نیست.
توصیه های کارآمد برای نصب پکیج دیواری:
• برای نصب پکیج دیواری از اتصالات ،لوله ها و شیلنگ های استاندارد استفاده نمایید
- تمام مقررات و ضوابط ایمنی نصب دستگاه های گاز سوز رعایت گردد.
• هر دستگاه پکیج دیواری باید مجهز به شیر گاز مجزا از نوع توپی ربع گرد باشد ، توصیه می شود برای لوله های رفت وبرگشت شوفاژ و آب سرد ورودی از شیر های برنجی مناسب استفاده شود . - برای نصب دستگاه از شابلون نصب ارائه شده توسط شرکت سازنده استفاده نمایید.• بست نگهدارنده یا آویز را طبق شابلون روی دیوار نصب نمایید.• لوله کشی را مطابق شابلون انجام دهید…
- لوله های آب و گاز را با بستهای فلزی مناسب وصل نموده و در مسیر برگشت شوفاژ از یک صافی برنجی استفاده نمایید.
- دودکش را به صورت ثابت و محکم به پکیج دیواری نصب کنید تا در مقابل عوامل فیزیکی آسیب پذیر نباشد و از دودکشهای فلکسیبل به هیچ عنوان استفاده نکنید.
پکیج دیواری چیست؟
پکیج دیواری دستگاهی است که می تواند آب گرم بهداشتی (مصرفی مورد نیاز) مثل آبگرم دوش حمام و سرویس های بهداشتی و آشپزخانه و همچنین آب داغ گرمایش محیط گرمایشی همچون آبگرم رادیاتورشوفاژ، فن کوئل های زمینی و سقفی، سیستم گرمایش از کف را تامین نماید.
بطور کلی میتوان گفت که پکیج دیواری، قابلیت های یک موتورخانه شوفاژ را دارد که به صورت بسته کوچک فشرده (پکیج) درآمده است بطوری که به راحتی در یک کابینت آشپزخانه یا فضای محدود روی دیوار نصب شود.
در گذشته هزینه های گزافی جهت تهیه ، نصب وراه اندازی و استفاده برای موتورخانه ها صرف می شد.
علاوه بر هزینه سوخت، مشکل تهیه و نگهداری آن ها نیز کار خطرناک و بسیار سختی بود.
حال با آمدن پکیج ها می توان تصور کرد تعمیر یک پکیج تا چه اندازه ساده تر از تعمیر یک موتورخانه با حجم بزرگ و پیچیده است.
همچنین در صرف هزینه ها و مصرف انرژی نیز صرفه جویی می شود.
پکیج جایگزینی مناسب
پکیج دیواری دستگاهی است که جایگزین موتورخانه مرکزی شوفاژ میشود.
و آب گرم موردنیاز جهت تامین گرمایش محیط به وسیله رادیاتورها و آب گرم بهداشتی جهت مصارف روزانه از قبیل شستشو، استحمام و… را فراهم می کند.
پکیج علاوه بر تامین گرمایش داخل منزل یا محل تجاری از طریق رادیاتور و فن کوئل یا گرمایش از کف، آب گرم بهداشتی را نیز فورا در اختیار مصرف کننده قرار می دهد.
گفتنی است ترکیب این دستگاه با داکت اسپیلت از طریق یک کویل آب گرم می تواند موجب صرفه جویی در مصرف انرژی، فراهم آوردن گرمایش مطبوع تر و ارزان تر برای مصرف کننده گردد.
پکیج ها فضای کمی را اشغال کرده و دارای بازدهی بالاتری نیز می باشند.
استفاده از پکیج ها استقلال واحد را به همراه دارد و هر واحد باید از پکیج جداگانه بهره ببرد.
این نوع پکیج ها به طور معمول در آشپزخانه ها و بالکن ها بر روی دیوار نصب می گردند.
جهت رعایت ایمنی بهتر است از دودکش دوجداره استفاده شود.
بدین ترتیب هوای موردنیاز دستگاه از محیط بیرونی تامین میشود و فضای داخلی آپارتمان با کمبود اکسیژن مواجه نمیشود.
عملکرد هوشمندانه
پکیج دیواری در تابستان هنگامی شروع به فعالیت می کند که نیاز به آب گرم باشد و با باز کردن شیر آبگرم بهداشتی سنسور فشار فعال شده به طور خودکار روشن شده و آبگرم بهداشتی تولید میکند و پس از بستن شیر آب گرم پکیج خاموش می شود.
این دستورات از طریق برد کنترل الکترونیک پکیج دیواری صادر می شودو مبدل حرارتی صفخه ای ثانویه فورا آب گرم را تولید می نماید.
عملکرد پکیج دیواری در زمستان بدین گونه است که علاوه بر گرم کردن آب مصرفی باید رادیاتورها و مدارهای گرم کننده را نیز گرم نماید.
اگرچه الویت سیستم فوق گرم نمودن آب مصرفی است. وقتی که شیر آب گرم باز می شود، سنسور برقی مدار رادیاتور را تا زمانی که آب گرم مصرفی باز است قطع می کند.
اما این کار موقت بوده و با بسته شدن شیر آب گرم مدار آب گرم رادیاتور وصل می گردد. بدین صورت، همیشه آب گرم به صورت آنی در اختیار مصرف کننده قرار می گیرد.
پکیج شوفاژ دیواری و رفع نیاز های گرمایشی:
سرمایش و گرمایش از دیرباز مورد توجه و تهویه مطبوع همیشه مورد نیاز بشر بوده است. در ساختمان های بزرگ برای تولید گرمای محیط و آبگرم از موتورخانه مرکزی استفاده می شود.
اما گران شدن حامل های انرژی و اینکه نیاز افراد از بعد انرژی با یکدیگر متفاوت بوده ، مهندسان طراح و سازندگان جهت جلوگیری از ضایع شدن حق دیگران برای هر یک از منابع انرژی از جمله آب ، گاز و برق در آپارتمان ها برای هر واحد یک کنتور مجزا در نظر میگیرند.
از طرفی سیستم های گرمایشی و سرمایشی موتورخانه ها ، چیلر و بویلر کم کم در حال برچیده شدن هستند و سیستم های گرمایشی و سرمایشی واحد های مسکونی بصورت مجزا از پکیج شوفاژ دیواری و یونیت های کولر گازی داکت اسپیلت و مینی چیلر استفاده می شود.
چرا پکیج و تعمیرات آن مهم است
با توجه به امکانات پکیج هر روز بر : تعداد خریداران آن افزوده می گردد.
برای آنکه بتوانیم به خوبی از پکیج و شوفاژ دیواری بهره ببریم و در صورت بروز خرابی آن را تعمیر نماییم، می بایست بدانیم که پکیج شوفاز دیواری چگونه کار می کند و مکانیزم آن چیست.
معرفی قطعات، پکیج
۱) برد پکیج
تمامی ورودی (Input) و خروجی های (Output) سیستم از طریق برد یا مغز متفکر پکیج شوفاژ دیواری پردازش و کنترل می شوند. در سیستم آبگرم کن های قدیمی، تنها از یک ترموستات برای پردازش و کنترل استفاده می شد، لیکن در سیستم های مدرن پکیج های دیواری، با توجه به حساسیت و راندمان بالا، از بردهای الکترونیکی استفاده می گردد.
۲) وریستور پکیج
وریستور به عنوان نوعی مقاومت با مصرف کننده به صورت موازی بسته شده و از قطعات در برابر نواسانات و افزایش ولتاژ برق محافظت می کند.
۳) ترمیستور پکیج
ترمیستورها مقاومت هایی حساس به درجه حرارت هستند که در حالت مثبت PTC با افزایش دما مقاومت آن ها افزایش یافته و در حالت منفی NTC کاهش می یابد.
۴) شیر سه راهه یا سه طرف پکیج
که تغییر مسیر جریان آب گرم از مدار آبگرم گرمایش به مدار مصرفی را کنترل می نماید.
۵) پمپ سیرکولاسیون پکیج
جریان آب گرم به گردش در آمده در مدار گرمایش پکیج و لوله کشی طبیعتاً دچار افت فشار میشود. پمپ سیرکولاسیون دقیقا به منظور جبران این افت فشار در سیستم تعبیه شده و با روشن شدن پمپ عمل گردش آب داغ در پکیج شوفاژ دیواری و مدار لوله کشی با سرعت بیشتری انجام می پذیرد.
۶) شیر پر کن پکیج
همان طور که از نام آن نیز بر می آید، از این شیر به منظور کنترل دبی جریان آب سرد ورودی به پکیج استفاده می گردد.
۷) شیر تخلیه پکیج
شیر تخلیه در زمان تعمیرات و سرویس به منظور تخلیه آب از مدار گرمایشی پکیج استفاده می گردد.
۸) سنسور حرارتی پکیج
این سنسور درجه حرارت مبدل و فین های آن را کنترل می کند و در صورتی که دمای لوله ها از حد معینی فراتر رود، دیتاها و گزارشات لازم برای خاموش شدن مشعل را به برد الکترونیکی ارسال میکند.
۹) شیر اطمینان پکیج
شیر اطمینان پکیج های دیواری به دما و فشار حساس بوده و برای ارتقای سطح ایمنی سیستم، در صورت افزایش فشار از حد معین (۳Bar) یا درجه حرارت (فراتر از ۹۹ درجه سانتی گراد)، جریان آب را از مدار خارج می کند. در صورتی که فشار کاری از حد ایده آل آن (حدود ۱Bar) نیز پایین تر باشد اجازه عملکرد را به سیستم نمی دهد.
۱۰) گیج پکیج
با استفاده از گیج دما و فشار، درجه حرارت و فشار کاری سیستم پکیج اندازه گیری شده و نمایش داده می شود.
۱۱) سنسور دود پکیج
کلاهک تعدیل در صورت عدم انجام تهویه مناسب از طریق دودکش (یا ایجاد هرگونه اختلال در خروجی مسیر دود و …) با افزایش درجه حرارت مواجه خواهد شد. با اتصال سنسور دود به این کلاهک تعدیل، در صورت بروز هرگونه افزایش دما، عدم عملکرد ایده آل سیستم شناسایی و گزارش خواهد شد. این سیستم به منظور ارتقای سطح ایمنی سیستم تعبیه شده است.
۱۲) منبع انبساط پکیج
منبع انبساط دیافراگمی دارای فشار ۱Bar بوده و از دو قسمت ازت (یا همان هوا) و جریان آب مدار گرمایش تشکیل شده است.
۱۳) شیر هواگیری پکیج
این شیر روی پمپ سیرکولاسیون نصب شده و قابلیت هواگیری اتوماتیک سیستم را دارد.
۱۴) مبدل اولیه
در پکیج های تک مبدل این مبدل هم وظیفه تولید آبگرم و همزمان تولید آب داغ برای گرمایش رادیاتورها را بر عهده دارد.
۱۵)مبدل ثانویه
این مبدل در پکیج شوفاژ دیواری های دو مبدله نصب میشود و فقط به منظور تولید آبگرم بهداشتی مصرفی استفاده میشود.
خواننده این مقاله هم اکنون با پکیج شوفاژ دیواری بیشتر آشنا شده و قطعات اصلی آن را به خوبی میشناسد اما از آنجا که تعمیرات پکپج شوفاژ دیواری و اموری مثل تعمیر رادیاتور شوفاژ یک کار فنی و تخصصی است در صورت عدم آشنایی به اصول ایمنی ، فنی حتما با متخصصین اول سرویس با شماره ۷۳۰۹۲-۰۲۱ تماس بگیرید.
با گذشت زمان قطعات بوستر پمپ آب خانگی یا صنعتی دچار خرابی و استهلاک می شوند پس نیاز است در بازدیدهای دوره ای قطعات خراب را تعمیر یا تعویض کنید. گروه اول سرویس با سال ها سابقه و تخصص در امر خدمات و ساخت نصب و راهاندازی بوستر پمپ آب و کلیه خدمات مربوط به آن و نصب رادیاتور و تعویض لوله کشی منبع انبساط در کنار شماست. جهت کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما تماس بگیرید.